Slovenci se reklamiraju preko Melanije: Obiđite mesta koje je Melanija najviše volela

Turistička zajednica grada Ljubljane odnedavno gostima slovenske prestolnice nudi atraktivan dodatni program: razgledavanje lokacija koje je u mladosti obilazila Melanija Knavs, danas prva dama Amerike.

Tračevi | Bulevar |
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Turistički izlet "Putevima prve dame SAD" tokom obilaska nudi da upoznaju četvrt gde je živela druga supruga njujorškoga magnata nekretninama i aktuelnog američkog predsednika Trampa, gde se školovala i kako je provodila slobodno vreme.

"Uz detalje o životu Melanije Tramp, turisti mogu da upoznaju i način života u Ljubljani krajem osamdesetih godina prošlog veka pre raspada nekadašnje Jugoslavije", piše ljubljanski "Dnevnik".

Melanija Tramp, rođena Knavs, rođena je u Novom Mestu. Sa roditeljima Amalijom i Viktorom Knavsom detinjstvo i ranu mladost provela je u Sevnici, a srednju školu završila u Ljubljani. U glavnom gradu Slovenije upisala je fakultet. Tu su nastale, u studiju fotografa Staneta Jerka, prve fotografije na kojima se oprobala kao model.

Najviše koristi od Melanijinog statusa prve američke dame ima Sevnica, ali i čitava Slovenija postala je prepoznatljivija kao turistička destinacija. Ljubljanu već reklamiraju turistički portali "Rough Guidesa" i "Culture Trip". Po njihovom izboru glavni slovenački grad proglašen jednom od deset destinacija koje treba da posetite ovog proleća, piše "Dnevnik".

Prati B92 na Viberu

Pročitaj još

strana 1 / 1047 idi na stranu