Procureli sudski spisi: Princ u svom domu imao gomilu opijata

U kući preminulog muzičara Princa u Minesoti pronađena je gomila jakih opijata i lekova. Tako piše u sudskim dokumentima međutim nije otkriven izvor fentanila koji je prošle godine ubio slavnog pevača. Svi lekovi bili su prepisani na ime njegovog prijateljai telohranitelja.

Sudbine | Bulevar |
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Kako su u obdukciji naveli medicinski stručnjaci Princ je umro od slučajnog predoziranja i niko nije krivično gonjen zbog njegove smrti.

Sudski dokumenti su se čuvali do sada, jer su tužioci strahovali da bi potencijalni svedoci mogli da pobegnu ili da dokazi unište. Neke od tableta koje su pronađene u Princovom domu označene sa "Watson 853" bile opioidni kombinovani analgetik acetaminofen-hidrokodon.

Taj se analgetik koristi pri ublažavanju bola, reumatidnog artritisa i kašlja. Sudski dokumenti otkrili su da su brojni narkotici pronađeni u raznim posudama, uključujući i bočice vitamina.

Otkriveno je i da su istražitelji znali za Princovu borbu sa ustezanjima od lekova, za koje se verovalo da su posledica njegovog zloupotrebljavanja lekova na recept. Prema izveštaju veštaka Princ je samoinicijativno uzimao fentanil, opioid višestruko jači od heroina. Njegovo beživotno telo pronađeno je u lifu na njegovom imanju.

Prati B92 na Viberu

Pročitaj još

strana 1 / 164 idi na stranu