Otac odbio da je otprati do oltara: Nije ni sanjala ko će to učiniti umesto njega

Nije lako biti gej u današnje vreme, posebno u konzervativnijim azijskim zemljama. Mlada Tajvanka Dženifer susrela se s verovatno najgorim neprihvatanjem koje je mogla da zamisli.

Sudbine | Bulevar |
Podeli
foto: screenshot/youtube
foto: screenshot/youtube

Roditelji ove devojke su u tolikoj meri nezadovoljni njenom seksualnom orijentacijom, pa se bezobrazno ponašaju i prema njenoj partnerki.

“Svaki put kada bi moj otac video Sem, gurnuo bi je i rekao joj da se gubi“, izjavila je.

Ona je čak neko vreme pokušavala da bude u vezi sa muškarcem samo da bi bilo mira u kući, a to je otišlo toliko daleko da je čak lagala da je u braku, ali je na kraju odlučila da će biti iskrena prema sebi.

Bilo joj je jasno da njen otac to neće odobravati, ali više nije mogla da živi u laži. Čak su joj i kolege na poslu pokazali podršku, a kada je odlučila da se uda za svoju devojku sa kojom je 11 godina u vezi njeni roditelji su odbili da prisustvuju venčanju.

Razočaranoj Dženifer pomoć je stigla sa neočekivane strane. Naime, njen šef Džon Li, nije želeo da sama ode do oltara, pa se ponudio da uskoči na mesto njenog oca i povede je.

Istopolni brakovi još uvek nisu legalizovani na Tajvanu, pa je ovo venčanje bilo samo ceremonija. Ipak, ona se nada da će ovaj primer ohrabriti i druge gej parove koji se nalaze pod sličnim pritiskom svojih porodica.

Prati B92 na Viberu

Pročitaj još

strana 1 / 174 idi na stranu