Portugalac koji je osvojio Evropu: "Danas pobediš, sutra te se niko ne seća"

Portugalac Salvador Sobral, osim što je osvojio najveći broj glasova na Evrosongu, svojom baladom i životnom pričom osvojio je i srca publike širom sveta.

Evrovizija | Bulevar |
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Sobral je priznao da mu je ovogodišnji način glasanja bio nejasan.

"Nisam razumeo glasanje. Mislim da moraš da budeš matematičar ili tako nešto da bi znao kako to ide", rekao je Portugalac.

Ovaj dvadesetsedmogodišnji mladić jeste iz Kijeva otišao kao pobednik, ali kaže da nije očekivao da će mu to preko noći donetu slavu i bogatstvo.

"Ne mislim da će se nešto promeniti. Danas pobediš, sutra te se već niko ne seća. Iskreno, samo želim da živim miran život“, rekao je Portugalac novinarima, piše BBC.

"Bilo bi malo uvrnuto da mislim o sebi kao o nacionalnom heroju ili šampionu Evrope“, dodao je on.

Ko je Portugalac koji je odneo pobedu na Evroviziji?

Njegova pobeda bila je najveće iznenađenje zbog toga što je u pitanju balada i što Salvador, za razliku od ostalih kandidata, nije imao nikakav neobičan nastup, niti poseban trik.

Foto: Getty
Foto: Getty

Sobral je dodao da će mu biti drago ukoliko njegov trijumf bude imao neki uticaj, makar mali, na stvaranje muzike.

"Ovo je sadržajna, emocionalna pesma sa stihovima koji šalju divnu poruku i harmoniju, nešto što ljudi danas nisu navikli da slušaju. Bio bih jako srećan ako mogu da doprinesem na promenama u muzici. Nadam se da sam podstakao ljude da donesu nešto novo i različito narednih godina kada je ovo takmičenje u pitanju“, dodao je on.

Tajna pisma: Šta su spasioci radili sa onima koje nisu spasili sa Titanika?

U skladu sa tradicijom, domaćin takmičenja za pesmu Evrovizije biće Portugal.

Prati B92 na Viberu

Pročitaj još

strana 1 / 8 idi na stranu