Ko je Portugalac koji je odneo pobedu na Evroviziji?

Za pobednika 62. takmičenja za pesmu Evrovizije sinoć je u Kijevu proglašen Porugalac Salvador Sobral koji je nastupao sa pesmom "Amar pelos dois".

Evrovizija | Bulevar |
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Ono što je mnoge iznenadilo jeste njegova životna priča. Dvadesetsedmogodišnji Porugalac živeo je u Americi i Barseloni, gde je pohađao muzičku školu. Godine 2009. oprobao se u muzičkom takmičenju “Idolos”, nakon čega se odlučio za komponovanje.

Prošle godine objavio je svoj prvi singl “Excuse me”, koji je predstavio album. Za jako kratko vreme, album se našao na listi najprodavanijih u Portugaliji.

Evropa izabrala: Ubedljivi pobednik ovogodišnje Evrovizije je Portugalija

Za razliku od drugih muzičara, Salvador nije mogao da se Evropi pokaže u punom svetlu. Tačnije, zbog transplatacije srca, koja mu je hitno potrebna, nije mogao da promoviše svoju pesmu širom Evrope, poput drugih takmičara.

Da ima zdravstvenih problema saznalo se tek nakon što nije uspeo da stigne na probe koje su se uoči takmičenja održavale u Kijevu. Doktori mu nisu odobrili odlazak, ali je on ipak uspeo da se pojavi na takmičenju i, na iznenađenje mnogih, sa njega se vrati kao pobednik.

Autor pesme sa kojom se predstavio je njegova sestra koja je i nastupila sa njim, a u pesma u prevodu znači “Ljubav za dvoje”.

Prati B92 na Viberu

Pročitaj još

strana 1 / 8 idi na stranu