Evropa izabrala: Ubedljivi pobednik ovogodišnje Evrovizije je Portugalija

Bitka za muzički tron je završena, a u konkurenciji pevača iz 26 zemalja pobedu je odnela Portugalija, sa pesmom "Amar pelos dois".

Evrovizija | Bulevar |
Podeli
Foto: Youtube Printscreen / ESC
Foto: Youtube Printscreen / ESC

Kijev je večeras goreo, a glavni razlog usijanja je neverovatna energija koju su na scenu doneli takmičari 26 zemalja koji su se ravnopravno borili sve do samog kraja.

Iako je situacija iz minuta u minut bila sve napetija, kako su mnogi očekivali, fantastičan Salvador Sobral koji je predstavljao Portugaliju, uspeo je da osvoji najviše poena (758) i samim tim postane ubedljivi pobednik 62. Evrovizije.

Drugoplasirana je Bugarska (615), dok je treće mesto zauzela Moldavija sa osvojenih 374 bodova.

Osim grandiozne scene, uzavrele atmosfere i orginalnih pesama, ovu Evroviziju ćemo pamtiti i po sjajnim takmičarima koji su nas zabavili na nesvakidašnje načine.

Jedan od vodećih pevača mlađe generacije u Hrvatskoj, Žak Hudek, otpevao je pesmu “My friend“ u dva glasa, tako da zvuči kao duet operskog i pop pevača. To je zaidivilo publiku, a jednaki spekatl izveo je i slovenački predstavnik Omer Naber izvedbom pesme “On my way“ koju je čuvao čak 10 godina.

Dok mislimo da je ovo bio više nego dobar trenutak za to, podsetićemo vas i na romantičnu prosidbu na sceni makedonske pevačice Jane Burčeske, te možemo da kažemo da je i ova Evrovizija bila obojena ljubavlju i pozitivnom energijom koja je "prštala" na sve strane!

Do sledeće Evrovizije koja će biti organizovana u Lisabonu, slobodno uživajte u pobedničkoj pesmi i obavezno nam napišite kako vam se sviđa....

Prati B92 na Viberu

Pročitaj još

strana 1 / 8 idi na stranu