Ko pobeđuje večeras na pesmi Evrovizije?

Novi muzički vladar Evrope će biti....

Evrovizija | Bulevar |
Podeli
Foto: Youtube Prinstcreen/ESC
Foto: Youtube Prinstcreen/ESC

Nakon prvog i drugog polufinala "Pesme Evrovizije 2017", koji su organizovani u danima iza nas, konačno su poznati finalisti koji će predstavljati 20 zemalja.

Nažalost šansu da se bori među najboljima nije dobila predstavnica Srbije, Tijana Bogićević, a jednako loše su prošle i komšije koje nisu skupile najveći broj poena koji bi im omogućio dalje takmičenje.

Među zemljama regiona u top 20 plasirala se Hrvatska, koju predstavlja Žak Houdek sa pesmom "My friend".

Iako mnogi tvrde da Žak ima šansu da se visoko kotira, prema kladionicama koje su iz sata u sat sve užarenije, najviše šanse za pobedu navodno ima ima Italija, odnosno Frančesko Gabani koji se predstavlja pesmom "Occidentali's Karma".

Odmah za njom nalazi se Portugalija čije boje će braniti Salvador Sobral sa pesmom "Amar pelos dois".

Jedna od zemalja od koje se takođe očekuje uspeh je Švedska, a sve od sebe da i ovo veče zablista daće Robin Bengtson.

Belgiju predstavlja Blanš sa pesmom "City lights", a njegov nastup je ostavio odličan utisak na sceni. Koliko je pesma dopadljiva, govori činjenica da se već zavrtela na svetskim radio stanicama.

Na najposećenijim stranama na društvenim mrežama koje su posvećene Evrosongu, među zemljama koje imaju šansu za pobedu našla se i Mađarska. Papai Joci će uz dens bitove večeras ponovo zabavljati publiku.

Osim pomenute Italije, Portugalije, Belgije, Mašarske, Švedske i Hrvatske, na finalnoj večeri koja počinje večeras u 21 časova, takmičiće se i Izrael, Poljska, Belorusija, Austrija,Jermenija, Holandija, Moldavija, Danska, Azerbejdžan, Australija: Grčka, Španija, Norveška, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kipar, Rumunija, Nemačka, Ukrajna, Bugarska i Francuska.

Evroviziju večeras možete pratiti uživo na ovom LINKU.

Na kraju ne preostaje nam ništa drugo nego da vas pitamo, koja zemlja odnosi pobedu na 62. pesmi Evrovizije?

Prati B92 na Viberu

Pročitaj još

strana 1 / 8 idi na stranu