Rusija objavila svoju pesmu za Evroviziju: Priča njihove predstavice će vas dirnuti

Iako je učešće ove evropske zemlje na najvećem muzičkom takmičenju bilo pod znakom pitanja, Rusila je ipak odlučila da uđe u muzičku trku.

Evrovizija | Bulevar |
Podeli
Foto: Youtube/Screenshot
Foto: Youtube/Screenshot

Njih će na Evroviziji predstavljati dvadesetosmogodišnja Julija Samoilova pesmom "Flame is Burning".

"Julija je jedan originalan pevač, šarmantna devojka i iskusan takmičar. Mislim da će 11. maja milioni gledalaca širom sveta deliti ovaj osećaj sa nama“, rekao je vođa ruske delegacije.

Ova pevačica i tekstopisac sa hendikepom prvi put u javnosti pojavila se na tamičenju ruske verzije X Faktora, otpevavši pesmu marije Šerifović "Molitva". Odnela je pobedu na brojnim takmičenjima i festivalima u Rusiji i inostranstvu. Pesmom je otvorila Paraolimpijske igre u Soči 2014. godine.

Iako je rođena kao zdravo dete, u detinjstvu je prestala da oseća noge. Jednom prilikom je rekla da je počela da se oporavlja kada je prestala sa svim terapijama, jer je jedina terapija njoj muzika.

Od detinjstva je u kolicima, ali je to ne sprečava da živi punim plućima. Julija će biti druga učesnica sa invaliditetom na Evroviziji. Prvi učesnik bio je predstavnik poljske 2015. godine.

Prati B92 na Viberu

Pročitaj još

strana 1 / 8 idi na stranu